28 ruj 2010

U OKVIRU PROJEKTA DRAVIS2 ODRŽAN DRUGI WORKSHOP

 

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 
 
U ponedjeljak, 27. rujna 2010. godine u Koprivnici održan je drugi workshop u okviru provedbe projekta „DRAVIS2“ u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Cilj projekta je unapređenje zajedničkog sustava uzbunjivanja i nastavak suradnje u području upravljanja katastrofama u pograničnom području uz rijeku Dravu, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Osječko-baranjska županija, Uprava županije Baranya za upravljanje katastrofama i Mađarsko nacionalno udruženje za signaliziranje i infokomunikacije (RSOE). Vodeći partner u projektu je Uprava županije Somogy za upravljanje katastrofama, dok kao partneri suradnici u projektu sudjeluju i Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Koprivnica, Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Virovitica i Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Osijek.

 
 

Cilj radionice bio je prezentacija izrađene web aplikacije za razmjenu informacija u pograničnom području, koju su prezentirali projektni partneri ispred RSOE. Radionici je prisustvovalo tridesetak sudionika, predstavnika projektnih partnera. Ispred Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja radionici su prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota, savjetnik župana za europske integracije Ivica Đopar, ravnateljica PORE Melita Birčić, te predstavnice PORE u projektu Gordana Kotarščak i Senada Ranilović, te pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Skec. Radionici su prisustvovali i predstavnici mađarskih partnera, zatim predstavnici Osječko-baranjske županije, kao i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Centra 112 iz Zagreba, koji će i koristiti navedenu aplikaciju.

 
 
Nakon prezentirane aplikacije, te prijedloga i komentara, dogovoreni su daljnji koraci u provedbi projekta, kao i treninzi za djelatnike Područnih službi Centara 112 kako koristiti navedeni sustav i kako razmjenivati informacije i ugrozama u pograničnom području, od kojih će se trening za djelatnike Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica održati u studenom ove godine.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci