23 ruj 2010

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA CROSTII ODRŽANA RADIONICA IZ SEKTORA ZDRAVSTVA I SOCIJALNE SKRBI I RADIONICA IZ SEKTORA TURIZMA

U srijedu, 22. rujna 2010. godine u Harkanyu u Mađarskoj u okviru provedbe projekta CROSTII održana je prva radionica iz sektora zdravstva i socijalne skrbi.

Radionici je prisustvovalo tridesetak sudionika – predstavnika sektora zdravstva i socijalne skrbi iz Mađarske, te iz Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije iz Hrvatske. Iz Koprivničko-križevačke županije radionici su prisustvovale Melita Birčić, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Senada Ranilović, projekt menadžer za projektne prijedloge EU i nacionalnih fondova, dr. Gordana Slavetić, ravnateljica Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Branka Cuki, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Koprivničko-križevačke županije i Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

 
CrostII
 

U prvom dijelu radionice održane su prezentacije na temu strategije i politike razvoja zdravstva i socijalne skrbi u Mađarskoj i Hrvatskoj, te razvojne mogućnosti u tom području.

U drugom dijelu radionice sudionici su prezentirali projektne ideje i mogućnosti suradnje u području zdravstva i socijalne skrbi, te iznijeli konkretne projektne prijedloge o kojima će se detaljnije raspravljati i razrađivati ih na drugoj radionici iz navedenog sektora koja će se održati 12. listopada ove godine u Virovitičko-podravskoj županiji.

Prva radionica iz područja turizma u okviru projekta CROSTII održana je u petak, 2010. godine u Osijeku. Na radionici su sudjelovale predstavnice PORE, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić i savjetnik župana Koprivničko-križevačke županije za EU integracije Ivica Đopar.

Na radionici je prezentirana strategija razvoja turizma u Hrvatskoj i pograničnim županijama s Mađarskom, kao i dosadašnji tijek izrade krovnog turističkog plana na hrvatskoj strani, a na temelju kojeg će u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. biti objavljen natječaj za prijavu projektnih prijedloga iz područja turizma.

Drugi dio radionice obuhvaćao je prezentaciju projektnih ideja i mogućnosti suradnje u području turizma od strane svih sudionika.

O odabranim projektnim idejama detaljnije će se raspravljati na drugoj radionici iz sektora turizma koja će se održati 30. rujna 2010. godine u Pečuhu u Mađarskoj, a na kojoj će se detaljnije razraditi koncept prezentiranih projektnih ideja za prijavu na slijedeće natječaje u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela. 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci