21 ruj 2010

ZAVRŠNE PRIPREME ZA 12. MANIFESTACIJU DANI VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2010. GODINE

 

U srijedu, 22. rujna 2010. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je druga po redu sjednica Organizacijskog odbora 12. Dana voća Koprivničko-križevačke županije 2010. godine.

 
 
U završnoj fazi pripreme manifestacije definirane su teme stručnih predavanja pod zajedničkim naslovom: „Edukacija proizvođača o integriranoj proizvodnji u cilju njihove kvalitetne pripreme za uvjete poslovanja na EU tržištu“. Dogovoreno je pet aktualnih tema s područja integrirane proizvodnje voća, standardizacije i certificiranja voćarske proizvodnje, te plasiranja proizvoda na tržište:

1. Integrirana proizvodnja voća u Republici Hrvatskoj,

2. Pravilnik o upisu u Upisnik trgovaca voćem i povrćem,

3. Uvjeti prodaje na kućnom pragu i tržnici,

4. Praktična provedba HACCP sustava u preradi voća,

5. GLOBALGAP – sustav kontrole sigurnosti i kvalitete u poljoprivrednoj proizvodnji.

 
Stručna predavanja održat će se prvog dana manifestacije, u petak, 15. listopada 2010. godine s početkom u 17,00 sati u dvorani INE (Stari kotar), Basaričekova 36 u Đurđevcu.
 
Izložbeno prodajni dio manifestacije Dani voća Koprivničko-križevačke županije 2010. godine održat će se drugog dana, u subotu 16. listopada 2010. godine.
 
Svečano otvorenje manifestacije bit će u subotu 16. listopada 2010. godine s početkom u 10,00 sati na središnjem gradskom trgu, Trgu Svetog Jurja u Đurđevcu. Svečanom otvorenju prethodit će otvorenje izložbe keramike „Dodir jeseni“  autorica Eleonore Grgac i Gorane Grgac Palček u 9,30 sati.
 

Manifestacija Dani voća Koprivničko-križevačke županije i ove se godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a uz već tradicionalne sadržaje izložbu i prodaju voća i voćnih prerađevina, te biranje najljepše uređenih štandova, manifestacija će biti popraćena i bogatim kulturno-umjetničkim programom u kojem će nastupiti Ženski vokalni sastav „Đurđevčice“, KUD „Petar Preradović“ iz Đurđevca, KUD “Grgur Karlovčan“ iz Kalinovca i OŠ „Grgur Karlovčan“ iz Đurđevca.

 
Forum žena iz Đurđevca prikazat će tradicionalni način pečenja pekmeza, dok će Udruga voćara i vinogradara Đurđevac prikazati pečenje rakije. OPG Pandur iz Kozarevca prikazat će tradicionalnu pripremu soka od jabuka, a učenici Obrtničke škole Koprivnica predstavit će se pečenjem kolača od voća. Već tradicionalno, održat će se i ocjenjivanje i odabir najbolje jabuke.
 

Posebnost ovogodišnje manifestacije je i edukativni štand sa sortama jabuka domaćih proizvođača na kojem će posjetitelji moći kušati najzastupljenije sorte jabuka koje se proizvode u Koprivničko-križevačkoj županiji, te se informirati o specifičnostima svake sorte.

 
Pozivamo sve zainteresirane da posjete ovogodišnju 12. po redu manifestaciju Dani voća Koprivničko-križevačke županije 2010., kao i stručna predavanja koja će i ove godine ponuditi mnoštvo zanimljivih sadržaja i korisnih savjeta. 
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci