15 lip 2010

ODRŽANA 2. PO REDU RADIONICA PROJEKTA CROSTII ZA SEKTOR OBRAZOVANJA

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 
 
Jučer, 15. lipnja 2010. godine, održana je druga po redu radionica u okviru provedbe Projekta CROSTII. Radionica je održana u mjestu Satnički ribnjak u Osječko-baranjskoj županiji. Tema druge po redu radionice bio je sektor obrazovanja.

Nakon uvodne riječi direktora Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, gospodina Stjepana Ribića te predstavnice Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, gospođe Gordane Stojanović, predstavilo se i dvadesetak sudionika druge radionice iz sektora obrazovanja.

Na radionici su prisustvovali predstavnici Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, predstavnica Bjelovarsko-bilogorske županije, predstavnica VIDRE Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije zajedno s prof. Slobodankom Polašek predstavnicom gimnazije iz Virovitice, prof. Ilona Csokona predstavnica male područne škole iz Mađarske te predstavnici Strojarske škole Osijek i Elektrotehničke i prometne škole Osijek.  

Predstavnica gimnazije iz Virovitice, prof. Slobodanka Polašek predstavila je Projekt suradnje srednjih škola za popularizaciju fizike i ostalih prirodnih znanosti, a cilj projekta je povezivanje prekograničnog obrazovanja odnosno popularizacija fizike među mladima te postizanje većeg interesa učenika za fiziku kao i postizanje kvalitetnije nastave.

Projekt pod nazivom Prekogranični program za obrazovanje djece u regijama izraženog siromaštva i etničkih konflikata, predstavila je predstavnica male područne škole iz Mađarske, prof. Ilona Csokona. Cilj projekta je definiranje problema kao što je problem etničke manjine roma, pretilost djece, program vezan uz duševno i fizičko zdravlje mladih osoba iz regije, kao i usmjeravanje djece kroz tzv. Program zdrave škole.

Posljednje projekte predstavili su predstavnik Strojarske tehničke škole Osijek koji je predstavio Projekt Obrazovanje za nove tehnologije, a cilj Projekta je kroz kvalitetnu edukaciju povećati vještine radne snage, te na taj način poduzeća učiniti konkurentnijim kao i potaknuti poduzetničku aktivnost, dok je predstavnica Elektrotehničke i prometne škole iz Osijeka predstavila Projekt Suvremenim obrazovanjem prema produktivnijem i kompetentnijem zaposleniku koji ima za cilj nastavnicima omogućiti stjecanje novih znanja, a učenicima bolje obrazovanje kroz kupnju nove sofisticiranije opreme potrebne za izvođenje nastave.

Radionica je završila u poslijepodnevnim satima, a po završetku radionice definirane su i daljnje aktivnosti iz područja sektora obrazovanja Projekta CROSTII. 

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela. 
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci