11 svi 2010

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA DRAVA-GASTROLOBBY ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE

U okviru provedbe projekta DRAVA-GASTROLOBBY u utorak, 11. svibnja 2010. godine u Barču u Mađarskoj održana je prva konferencija za medije. Na konferenciji za medije najavljeno je održavanje dvodnevne gastronomsko kulturne manifestacije u Mađarskoj u subotu i nedjelju, 15. i 16. svibnja 2010. godine u Barču.

 

Konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici projektnih partnera: ispred županije Somogy dožupan gospodin Arpad Sardi, gospođa Aliz Baranyo i gospodin Istvan Pentek, a ispred hrvatskih projektnih partnera konferenciji za medije nazočili su savjetnik župana Koprivničko-križevačke županije za EU integracije gospodin Ivica Đopar, ispred projektnog partnera Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije gospodin Krešo Blažek i ispred projektnog partnera PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gospođa Senada Ranilović.

Na konferenciji za medije prezentiran je detaljan program dvodnevne gastronomsko kulturne manifestacije na kojoj će predstavnici ukupno 11 županija iz Mađarske i Hrvatske s područja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. podijeljeni u kuharske timove sudjelovati u natjecanju u kuhanju. Članovi timova bit će dužnosnici i predstavnici institucija. Također je najavljeno i sudjelovanje kulturno-umjetničkih društava, obrtnika i organizacija civilnog društva iz županije Somogy i Koprivničko-križevačke županije koji će izvesti tradicionalne plesove ovog područja, te predstaviti stare zanate.

Drugi dan manifestacije održat će se radionica na kojoj će biti predstavljeni provedeni projekti u pograničnom području, te će predstavnici svih pograničnih županija imati priliku razgovarati o budućim zajedničkim projektima i mogućnostima suradnje u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. ali i u okviru drugih programa i fondova EU.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci