11 svi 2010

U OKVIRU ODRŽAVANJA EUROPSKOG TJEDNA PODUZETNIŠTVA 2010. ODRŽAN JE OKRUGLI STOL NA TEMU „STRATEGIJA RAZVOJA ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA U REPUBLICI HRVATSKOJ 2010-2013“

U okviru održavanja Europskog tjedna poduzetništva 2010., a u organizaciji HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Županijskog savjeta za EU integracije u srijedu, 12. svibnja 2010. godine u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica održan je Okrugli stol na temu „Strategija razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2010-2013“.

Okrugli stol otvorio je župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren koji je naglasio značajan doprinos i ulogu žena u poduzetništvu Koprivničko-križevačke županije, te izrazio veliku podršku ženama poduzetnicama koje su duže vrijeme u svijetu poduzetništva kao i onima koje tek namjeravaju započeti vlastiti poduzetnički pothvat.

 
 

Okruglom stolu su također prisustvovali zamjenik župana gospodin Ivan Pal, ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva gospođa Tihana Kraljić, te predstavnici organizatora gospodin Krunoslav Vitelj, tajnik HGK Županijske komore Koprivnica koji je ujedno bio i moderator Okruglog stola, gospodin Božo Barać, tajnik HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i gospođa Melita Birčić, ravnateljica PORE Razvojne agencije.

Glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore gospođa Mira Čegec naglasila je kako je 2010. godina proglašena Godinom žena u poduzetništvu, za čije je proglašenje inicijativa došla upravo iz Udruženja obrtnika Koprivnica. Gospođa Čegec je naglasila kako je u cilju promicanja ženskog poduzetništva i obrtništva potrebno još više rada i potpore od strane nadležnih institucija, kako bi se ženama omogućilo da što lakše uđu u svijet poduzetništva i budu uspješne poduzetnice. Strategiju razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj i sve konkretne mjere koje ona uključuje prezentirala je gospođa Tihana Kraljić koja je ujedno i predsjednica Stručne radne skupine za izradu Strategije. Gospođa Kraljić osvrnula se i na objavljene Javne pozive u okviru Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva, od kojih je Javni poziv Poduzetništvo žena izazvao izniman interes među ženama poduzetnicama, te je za dodjelu sredstava upravo u okviru tog Javnog poziva zaprimljeno najviše prijava. Gospođa Kraljić je također posebno naglasila ulogu potpornih institucija u ostvarenju ciljeva definiranih Strategijom, te naglasila značaj i važnost žena poduzetnica kroz međusobno umrežavanje i povezivanje.

Okruglom stolu prisustvovalo je pedesetak žena s područja Koprivničko-križevačke županije. Među njima sudjelovale su žene koje se već dulje vrijeme bave poduzetništvom, poduzetnice početnice, zaposlene u obrazovnim institucijama, kao i žene koje dolaze iz upravljačkih struktura mnogih županijskih ustanova i institucija.

Okrugli stol završio je brojnim pitanjima i pozitivnim komentarima od strane sudionica, te je izražena želja i interes za sličnim prezentacijama o mogućnostima razvoja ženskog poduzetništva, a sve u cilju razvoja i povezivanja žena poduzetnica u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci