22 stu 2011

PROJEKT DRAVA-GASTROLOBBY

UKRATKO O PROJEKTNIM PRIJEDLOZIMA ODOBRENIM ZA SUFINANCIRANJE U OKVIRU IPA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA

U okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska čiji je prvi natječaj za podnošenje projektnih prijedloga objavljen 26. ožujka 2009. godine PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja uspješno je odobreno za sufinaciranje ukupno 5 projektnih prijedloga u kojima PORA sudjeluje kao projektni partner i partner suradnik u suradnji s mađarskim i hrvatskim partnerima.

PROJEKT DRAVA-GASTROLOBBY – Prekogranična gastronomsko-kulturna suradnja – susret dviju kultura na hrvatsko-mađarskoj granici

Drava-gastrolobby

Vodeći partner bila je županija Somogy.

Projektni partneri bili su: PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
Partneri suradnici bili su: Demokratska zajednica Mađara Hrvatske Koprivničko-križevačke županije, općina Lakocsa i općina Csokonyavisonta iz Mađarske.

Cilj projekta bio je jačanje i unapređivanje suradnje između partnera u županiji Somogy i Koprivničko-križevačkoj županiji kroz organizaciju dvije dvodnevne gastruturističke manifestacije uz rijeku Dravu s obje strane granice.

Aktivnosti su obuhvaćale organizaciju dva dvodnevna gastroturistička događanja s obje strane granice uz rijeku Dravu na kojima je predstavljeno kulturno, povijesno, etnografsko i jezično naslijeđe Mađarske i Hrvatske, zatim su se predstavile manjine u obje zemlje iz pograničnog područja, a politički dužnosnici iz partnerskih županija imali su priliku razgovarati o budućim zajedničkim projektima dviju županija, gradova i općina, kao i organizacija civilog društva u prekograničnom području. Na manifestacijama su sudjelovali i predstavnici prihvatljivih područja u okviru ovog Programa, čime je stavljen naglasak na važnost suradnje u prekograničnom području. Također su tiskani i dvojezični promotivni materijali o projektu.

Ukupno predviđeno trajanje projekta bilo je 12 mjeseci (01. veljače 2010. godine – 31. siječnja 2011. godine).

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 55.534,00 EUR, dok je proračun PORE iznosio 15.766,66 EUR.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci