22 tra 2010

OBJAVLJEN NATJEČAJ U OKVIRU PROGRAMA CIP – EKO-INOVACIJE

 

U okviru programa CIP objavljen je natječaj Eko-inovacije. Cilj natječaja je promocija novih i integriranih pristupa eko-inovacijama, proizvoda, usluga i procesa pristupačnih za okoliš, te povećanje inovativnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika.

Prioritetna područja natječaja su slijedeća:

– recikliranje materijala – inovacije u recikliranju materijala, inovativni procesi, metode, tehnologije i pristupi,

– održiv sektor gradnje – korištenje materijala prijateljskih za okoliš, inovativni procesi proizvodnje koji uvelike smanjuju negativan učinak na okoliš,

– sektor hrane i pića – inovativne metode pakiranja, unapređivanje učinkovitosti u potrošnji vode, inovativni čišći proizvodi usmjereni na smanjenje negativnog utjecaja na okoliš u području hrane i pića,

– ‘zeleno’ poslovanje/pametna kupnja – uvođenje čišćih inovativnih proizvoda sa smanjenim utjecajem na okoliš.

Prijaviti se mogu sve pravne privatne i javne osobe iz zemalja članica EU, zemalja europskog ekonomskog prostora, zemalja kandidatkinja i zemalja Zapadnog Balkana. Za prijavu projekta nije potrebno partnerstvo. Projekt može trajati maksimalno 36 mjeseci.

Projektom se mogu ostvariti bespovratna sredstva u iznosu maksimalno do 50% prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je zaključno do 09. rujna 2010. godine, a prijave se podnose isključivo elektronskim putem.

Sve potrebne informacije kao i obrasci za prijavu dostupni su na slijedećoj web adresi:

http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/call_en.htm.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci