24 velj 2010

ODRŽAN SASTANAK NA TEMU POČETKA PROVEDBE PROJEKTA „RAZVOJ INVESTICIJSKOG OKRUŽENJA” MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA

Danas je u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan radni sastanak na temu početka provedbe projekta „RAZVOJ INVESTICIJSKOG OKRUŽENJA” koji provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva – Uprava za poticanje ulaganja i izvoz u okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2009., prioriteta 2. Jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, a koji se financira iz sredstava pretpristupnih fondova EU (IPA – komponenta IIIC).

Projekt „RAZVOJ INVESTICIJSKOG OKRUŽENJA” predstavlja nastavak projekta „Program certificiranja regija za ulaganja” (CIFR) čijom je uspješnom provedbom u trajanju od godinu dana Koprivničko-križevačka županija u travnju 2008. godine stekla certifikat Prijateljske regije za ulaganja (CIFR).

Današnjem radnom sastanku ispred Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva nazočila je načelnica Odjela za poticanje ulaganja i investicije Ljiljana Zajc, članovi tima nadležni za provedbu projekta Matt Conolly, David Banks, Zvonimir Repač, te predstavnica Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Marija Stupalo, dok su ih ispred Koprivničko-križevačke županije dočekali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, pročelnik Ureda župana Vladimir Šadek, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, te koordinatori standarda u projektu „Program certificiranja regija za ulaganje” – Renata Lohajner iz HGK Županijske komore Koprivnica, Gordana Kotarščak iz PORE, te Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Županije.

Nakon uvodnog pozdravnog dijela od strane domaćina župana Darka Korena započeo je radni dio sastanka na kojem su koordinatori standarda iznijeli svoja iskustva u provedbi svakog pojedinog standarda, kao i probleme na koje su nailazili u provedbi cijelog projekta.

Isto tako, članovima tima prezentirano je investicijsko okruženje u Koprivničko-križevačkoj županiji – institucije koje djeluju u tom segmentu, poslovne zone, kao i sve aktivnosti vezane uz poticanje i privlačenje ulaganja.

Članovi stručnog tima zaduženi za provedbu projekta „RAZVOJ INVESTICIJSKOG OKRUŽENJA” ukratko su predstavili projekt, predviđene aktivnosti i ciljeve. Predviđeno trajanje projekta je 20 mjeseci od kojih su prva dva mjeseca namijenjena za analizu postojećeg stanja temeljem čega će se izraditi prijedlog i dinamika aktivnosti u projektu, odnosno napredan program za već certificirane županije koji će imati tri temeljna cilja – privlačenje stranih ulagača direktnim pristupom, zatim benchmarking između županija u Republici Hrvatskoj i županija sa županijama u inozemstvu, te promocija CIFR standarda za koji će biti direktno zadužena Agencija za promicanje izvoza i ulaganja.

Nakon ovog sastanka slijedi potpisivanje sporazuma između Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u kojem će biti definirane osobe zadužene za provedbu projekta, kao i sve obveze koje proizlaze iz sudjelovanja u projektu.

ODRŽAN SASTANAK NA TEMU POČETKA PROVEDBE PROJEKTA „RAZVOJ INVESTICIJSKOG OKRUŽENJA" MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA

ODRŽAN SASTANAK NA TEMU POČETKA PROVEDBE PROJEKTA „RAZVOJ INVESTICIJSKOG OKRUŽENJA" MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA

ODRŽAN SASTANAK NA TEMU POČETKA PROVEDBE PROJEKTA „RAZVOJ INVESTICIJSKOG OKRUŽENJA" MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci