01 ožu 2010

NATJEČAJ MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA I EUROPSKIH INTEGRACIJA ZA UDRUGE KOJE PRATE PRISTUPANJE REPUBLIKE HRVATSKE EUROPSKOJ UNIJI

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija objavilo je natječaj za dodjelu financijske potpore za prijavu projekata udruga koje prate pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Projekt mora obuhvaćati aktivnosti usmjerene na poticanje i širenje javne rasprave na lokalnoj razini o temama usmjerenim na pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, a s ciljem pripreme građana za referendum o potpori hrvatskog članstva u EU.

Aktivnosti mogu obuhvaćati organizaciju okruglih stolova, javnih debata, javnih predavanja, tribina, debatnih klubova i slično. Javne rasprave moraju biti usmjerene na bolje razumijevanje članstva u Europskoj uniji i moraju obuhvaćati neke od slijedećih tema:

–          prednosti i nedostaci članstva u EU,
–          konkretni učinci članstva,
–          posljedice pristupanja EU za poljoprivrednike,
–          mogućnost sudjelovanja u programima EU,
–          mogućnost povlačenja sredstava iz fondova EU,
–          očuvanje kulturnog identiteta i nacionalnog suvereniteta.

Prijaviti se mogu sve udruge s područja Republike Hrvatske s najviše jednim projektom. Najviši iznos financijske potpore po projektu je 50.000,00 kuna, a najmanji iznos koji se može ostvariti je 10.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava je zaključno do 31. ožujka 2010. godine.

Sve potrebne informacije kao i obrazac za prijavu dostupni su na slijedećoj web adresi: http://www.mvpei.hr/ei/default.asp?ru=187&;gl=201003010000001&sid=&jezik=1.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci