24 velj 2010

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA POSLIJEDIPLOMSKI STUDIJ IZ PODRUČJA DEMOKRACIJE I LJUDSKIH PRAVA

Europski Sveučilišni centar za ljudska prava i demokratizaciju objavio je natječaj za upis na jednogodišnji multidisciplinarni akademski program iz područja ljudskih prava i demokratizacije E.MA.

Studij se sastoji od dva semestra od kojih se prvi semestar održava u Veneciji, a drugi u jednoj od zemalja članica EU po vlastitom izboru studenta. Nastava se sastoji od kombinacije akademskih predavanja i usvajanja praktičnih vještina.

Prijaviti se mogu studenti iz zemalja članica EU kao i iz zemalja koje nisu članice EU, a koji posjeduju diplomu sveučilišnog studija iz područja vezanih uz demokraciju i ljudska prava: društvenih i humanističkih znanosti i prava.

Radni jezici E.MA programa su engleski i francuski, stoga svi potencijalni prijavitelji moraju vrlo dobro vladati engleskim jezikom, dok je poznavanje francuskog jezika znanje koje donosi dodatne bodove.

Rok za podnošenje prijava je 19. ožujka 2010. godine.

Za akademsku godinu 2010./2011. iznos potpore za školarinu od strane E.MA programa je 4.000,00 EUR. Nakon upisa također je potrebno uplatiti iznos od 130,00 EUR. Po završetku studija student dobiva titulu Europskog magistra iz područja ljudskih prava i demokratizacije.

Studenti su obvezni samostalno pronaći smještaj i snositi njegove troškove tijekom oba semestra, kao i snositi troškove putovanja na nastavu u drugom semestru.

Sve potrebne informacije, kao i obrazac za prijavu dostupni su na slijedećoj web adresi: http://www.delhrv.ec.europa.eu/?lang=hr&;content=2306.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci