17 pro 2009

IZVRŠNA AGENCIJA ZA OBRAZOVANJE, AUDIOVIZUALNE AKTIVNOSTI I KULTURU OBJAVILA NATJEČAJ ZA PRIJEVOD LITERARNIH DJELA

Na temelju Programskog vodiča u okviru Programa Kultura 2007.-2013., Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualne aktivnosti i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za prijevod literarnih djela.

Cilj natječaja je potpora široj cirkulaciji europske literature među građanima Europe kroz poticanje prevođenja visoko kvalitetne europske literature na razne jezike zemalja sudionica Programa (zemlje članice EU, Island, Lihtenštajn, Norveška, Hrvatska, Turska, Makedonija i Srbija).

Prijaviti se mogu javne ili privatne izdavačke kuće ili izdavačke grupe iz zemalja članica Programa Kultura 2007.-2013.

Prihvatljivi su projekti koji obuhvaćaju prijevod već objavljenog literarnog djela iz područja beletristike na jedan od prihvatljivih jezika zemalja članica Programa. Prihvatljivi troškovi obuhvaćaju cjelokupne troškove prijevoda literarnog djela od strane prevoditelja.

Projekt može trajati maksimalno 24 mjeseca, te se ukupan iznos prihvatljivih troškova mora kretati između 2 000 EUR i 60 000 EUR.

Rok za prijavu na natječaj je zaključno do 03. veljače 2010. godine.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni su na slijedećoj web adresi:  http://eacea.ec.europa.eu/culture/funding/2010/index_en.php.

Za sve dodatne informacije, kao i stručnu i tehničku pomoć obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci