16 ruj 2009

ODRŽANA INFO RADIONICA O IPARD PROGRAMU

S ciljem kvalitetnijeg informiranja poljoprivrednika i poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije o mogućnostima financiranja u okviru IPARD Programa, u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja u srijedu 16. rujna 2009. godine s početkom u 10,00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica održana je Info radionica o IPARD Programu.

Na Info radionici predstavnici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja – gospođa Katarina Škrobo, voditeljica Odsjeka za informiranje i tehničku pomoć, Uprave za ruralni razvoj, Upravne direkcije SAPARD/IPARD programa, gospodin Marin Kukoč, savjetnik za promotivne aktivnosti Uprave za ruralni razvoj, Upravne direkcije SAPARD/IPARD programa i gospođa Jasminka Franc, načelnica Odjela za informiranje Ravnateljstva za tržišnu strukturnu potporu u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja prezentirali su cjelokupni IPARD Program i sve njegove Mjere, kako bi se poljoprivrednici s područja županije mogli što bolje upoznati i pripremiti za nadolazeći natječaj čija se objava za Mjere 1.1, 1.2 i 3.1 očekuje u listopadu ove godine.

Info radionici prisustvovalo je više od 80 poljoprivrednika, predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga i tvrtki koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom, kao i predstavnika jedinica lokalne samouprave i institucija s područja Koprivničko-križevačke županije.

Prezentaciju svih Mjera u okviru IPARD Programa, koja su prihvatljiva ulaganja i specifični kriteriji, uvjete korištenja sredstava, kriterije prihvatljivosti potencijalnih korisnika i prihvatljive troškove održao je gospodin Marin Kukoč iz Uprave za ruralni razvoj, Upravne direkcije SAPARD/IPARD programa.

Prezentaciju o praktičnim uputstvima, potrebnoj dokumentaciji, načinu popunjavanja prijavnih obrazaca i prijavi na natječaj održala je gospođa Jasminka Franc, načelnica Odjela za informiranje Ravnateljstva za tržišnu strukturnu potporu u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Nakon održanih prezentacija sudionici su iskoristili priliku i direktno postavljali vrlo konstruktivna pitanja vezana uz IPARD Program i prihvatljivost planiranog ulaganja, potrebnu dokumentaciju i ostale specifične uvjete koje moraju zadovoljiti prijavitelji na natječaj.

Ovo je prva u nizu radionica na temu IPARD Programa koje je organizirala PORA u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a već s objavom prvog natječaja najavljujemo i nove radionice na kojima će potencijalni prijavitelji dobiti praktične upute vezane uz kandidiranje projekata na IPARD Program.

ODRŽANA INFO RADIONICA O IPARD PROGRAMU

ODRŽANA INFO RADIONICA O IPARD PROGRAMU

ODRŽANA INFO RADIONICA O IPARD PROGRAMU

ODRŽANA INFO RADIONICA O IPARD PROGRAMU

ODRŽANA INFO RADIONICA O IPARD PROGRAMU

ODRŽANA INFO RADIONICA O IPARD PROGRAMU

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci