29 tra 2009

POLJOPRIVREDNI SAJAM DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2009.

Ovogodišnji 13. po redu Poljoprivredni sajam Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije 2009. održat će se u subotu i nedjelju, 09. i 10. svibnja 2009. godine na prostoru koprivničkog Sajmišta.

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, županijskih službi Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Hrvatskog stočarskog centra, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Srednje gospodarske škole Križevci, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, te PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja ovogodišnji Dani travnjaka uz već poznate sajamske sadržaje nude i bogate popratne sadržaje.

Nakon svečanog otvorenja u subotu u 10,00 sati, od 11,00 sati moći će se pogledati mimohod poljoprivredne mehanizacije koji će se kretati ulicama grada Koprivnice, u 12,00 sati na prostoru sajma održat će se Okrugli stol na temu Sustav i mjere ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a u 14,00 sati započinje posebno zanimljiv Bambino kup u kojem će sudjelovati 27-ero djece koja će se natjecati u vođenju teleta. Subotnji sadržaji završavaju prezentacijom hortikulturnog uređenja okućnica koja započinje u 16,00 sati.

Nedjelja, 10. svibnja, započinje tradicijskim prikazom ručne košnje u izvedbi KUD-a Molve u 9,00 sati, nakon čega slijedi tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji za koje i ove godine očekujemo velik interes kosaca. Od 11,00 sati održat će se Okrugli stol na temu Turizam u ruralnom području s naglaskom na vinske ceste, a u 14,00 sati Županijska stočarska izložba.

Oba dana sajma u vremenu od 10,00 do 18,00 sati održavat će se Konjički turnir Croatia cup.

Na vanjskom i unutarnjem izložbenom prostoru predstavit će se oko 70 izlagača s područja Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Međimurske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije koji će na više od 2000 m2 vanjskog i unutarnjeg izložbenog prostora izlagati svoje proizvode i usluge – sjemensku robu, zaštitna sredstva, te poljoprivrednu mehanizaciju, a predstavit će se i gradovi i općine s područja Koprivničko-križevačke županije sa svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima i udrugama.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci