25 velj 2009

HBOR POKRENULA NOVI PROGRAM “KREDITIRANJE PROIZVODNJE”

Kako bi omogućila nesmetano odvijanje proizvodnje u razdoblju gospodarske krize, te pozitivno utjecala na likvidnost i konkurentnost proizvođača, Hrvatska banka za obnovu i razvitak pokrenula je novi program «Kreditiranje proizvodnje».

Kreditni program prvenstveno je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, a provodit će se putem poslovnih banaka.

Sredstvima kredita bit će omogućeno kreditiranje obrtnih sredstava za pripremu proizvodnje, premošćenje do naplate prodane robe, ili cijeli ciklus od pripreme proizvodnje do naplate prodane robe.

Visina kredita ovisit će o raspoloživim sredstvima HBOR-a, mišljenju poslovne banke, proračunu potrebnih obrtnih sredstava, ostvarenoj visini poslovnih prihoda, te mogućnosti korištenja državne potpore male vrijednosti.

Prednost u obradi imaju zahtjevi za kredit do iznosa osam milijuna kuna, a trgovačka društva, obrtnici ili zadruge koje su registrirane i obavljaju proizvodnu djelatnost mogu dobiti kredit iz ovog programa na rok od 3 ili 6 mjeseci. Kamatna stopa iznosi tromjesečni EURIBOR + 3,75% godišnje što trenutno iznosi 5,65% godišnje.

Novi kreditni program omogućiti će povoljnije financiranje tekućeg poslovanja robnih proizvođača, što je posebno važno u razdoblju produživanja rokova naplate prodane robe, pada narudžbi na domaćem i inozemnom tržištu ali i pogoršanih uvjeta financiranja od strane poslovnih banaka.

Ovaj kreditni program nije namijenjen poduzetnicima koji su već duže vrijeme u teškoćama odnosno koji su i do sada bilježili gubitke u poslovanju već je isključivo namijenjen proizvođačima koji se nalaze u trenutnim problemima nelikvidnosti zbog utjecaja financijske i gospodarske krize.

 

Za sve dodatne informacije vezane uz program “Kreditiranje proizvodnje” obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci