10 velj 2009

MINISTARSTVO TURIZMA OBJAVILO JAVNI POZIV IZ PROGRAMA POTICANJA UNAPREĐENJA IZRADE I PLASMANA SUVENIRA «IZVORNI SUVENIR»

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu državne potpore temeljem Programa poticanja unapređenja izrade i plasmana suvenira «IZVORNI SUVENIR».

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva za sufinanciranje programa i projekata koji će doprinIjeti poticanju unapređenja izrade, afirmacije i promoviranja izvornih suvenira s ciljem oživljavanja tradicijskih i umjetničkih obrta i domaće proizvodnje.

Sredstva će se odobravati za aktivnosti realizacije predloženog projekta/programa i to za:

– uređenje proizvodnih i prodajnih prostora

– nabavku strojeva i alata

– opremanje suvenira za plasman na tržište (prikladna ambalaža, promotivni materijal i sl.)

– organizaciju sajmova i prodajnih izložbi

– ulaganje u stručni dizajn i redizajn

Sredstva su namijenjena pravnim i fizičkim osobama (trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, ustanove, turističke zajednice, jedinice lokalne i regionalne samouprave, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) i fizičke osobe koje imaju odobrenje za obavljanje domaće radinosti ili sporednog zanimanja).

Ministarstvo sufinancira do 50% ukupnih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta, a najviše do 100.000,00 kn po pojedinom korisniku.

Rok za podnošenje prijava na ovaj Javni poziv je najkasnije do 30. rujna 2009. godine.

Za sve ostale informacije i dokumentaciju vezanu za ovaj Javni poziv, obratite nam se u PORU Razvojnu agenciju na broj telefona 048/621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci