23 lis 2008

PROJEKT MLEKO – U TIJEKU PRIPREME STRUČNOG PRIRUČNIKA I VODIČA DOBRE HIGIJENSKE PRAKSE

 PROJEKT SUFINANCIRA EUROPSKA UNIJA

 PHARE CBC/INTERREG IIIA

 
Provedba projekta «Higijena mlijeka od krave do tržišta – MLEKO» je u završnoj fazi – u tijeku su pripreme stručnih publikacija «Stručnog priručnika» i «Vodiča dobre higijenske prakse». U izradi publikacija sudjeluju članovi Menadžment tima projekta iz Hrvatskog stočarskog centra – Središnjeg laboratorija za kontrolu mlijeka u Križevcima, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Koprivničko-križevačke županije, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i slovenskog partnera Kmetijsko-gozdarskog zavoda iz Ptuja.

Publikacije će sadržavati pregled svih aktivnosti implementiranih u projektu koje uključuju održane radionice za projektne partnere, edukativne radionice za farmere i održana studijska putovanja.

Stručni priručnik će sadržavati pregled svih provedenih stručnih analiza u projektu kao i njihove rezultate što će predstavljati upute za stručnjake koji se bave kontrolom mlijeka i proizvođače mlijeka uključene u projekt.

Vodič dobre higijenske prakse sadržavati će pregled zakonskih regulativa Republike Hrvatske iz područja proizvodnje mlijeka kao i regulative Europske Unije o proizvodnji mlijeka i dobroj higijenskoj praksi. Ova publikacija će sadržavati i upute svim proizvođačima mlijeka o prevenciji pojave mastitisa i dobroj higijenskoj praksi u cilju povećanja kvalitete mlijeka.

Po završetku svih aktivnosti održati će se Završna konferencija projekta 26. studenog 2008. godine u Koprivnici.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci