29 lip 2008

U OKVIRU PROJEKTA „MLEKO” REALIZIRANO TREĆE STUDIJSKO PUTOVANJE

PROJEKT SUFINANCIRA EUROPSKA UNIJA

PHARE CBC/INTERREG IIIA

U petak, 27. lipnja 2008. godine u okviru provođenja projekta „MLEKO – Higijena mlijeka od krave do tržišta” realizirano je treće i posljednje studijsko putovanje predviđeno projektom.

Stotinjak farmera iz Koprivničko-križevačke županije i članova stručnog tima Projekta posjetilo je mljekaru „Latus” vlasnika Sandija Obranovića i mljekaru „Loborika” vlasnice Vesne Grubišić u okolici Pule, farmu krava vlasnika Silvana Orbanića u Kaščarganima, te obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Paladnjacima – agroturizam.

Svrha posljednjeg studijskog putovanja razmjena je znanja i iskustva u proizvodnji mlijeka, te prezentacija metoda proizvodnje i prerade mlijeka u Istri, kao i postizanje dobre higijenske prakse u proizvodnji mlijeka.

Kroz dosad realizirana studijska putovanja i posjete farmama i mljekarama, te edukaciju na stručnim radionicama za farmere želi se unaprijediti stručno znanje farmera u proizvodnji mlijeka, kao i jačanje konkurentnosti proizvodnje mlijeka što je i jedan od ciljeva projekta.

Projekt MLEKO sufinancira se iz programa Prekogranične suradnje PHARE/INTERREG IIIA, a provodi ga Koprivničko-križevačka županija u suradnji s POROM Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja, te projektnim partnerima Hrvatskim stočarskim centrom, Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima i Kmetijsko-gozdarskim zavodom iz Ptuja.

U OKVIRU PROJEKTA „MLEKO" REALIZIRANO TREĆE STUDIJSKO PUTOVANJE

U OKVIRU PROJEKTA „MLEKO" REALIZIRANO TREĆE STUDIJSKO PUTOVANJE

U OKVIRU PROJEKTA „MLEKO" REALIZIRANO TREĆE STUDIJSKO PUTOVANJE

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci