23 sij 2008

SEMINAR «INVESTMENT ATTRACTION AND NEGOTIATING ADVICE»

U okviru provedbe druge faze projekta «Program certifikacije regija za ulaganja» u organizaciji Minirstarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i USAID-a u utorak i srijedu 22. i 23. siječnja 2008. godine u hotelu Terme Jezerčica u Donjoj Stubici održan je seminar na temu «INVESTMENT ATTRACTION AND NEGOTIATING ADVICE».

Uz predstavnike Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske županije seminaru su ispred Koprivničko-križevačke županije nazočila četiri predstavnika – članovi Informacijskog, Imovinskog i Marketinškog standarda i to iz PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Županije Koprivničko-križevačke i HGK-Županijske komore Koprivnica.

Predavač na seminaru bio je gospodin Stuart Duncan, direktor Razvojne agencije grada Winnipeg u Kanadi koja se bavi ekonomskim razvojem grada i pružanjem potpore razvoju turizma.

Cilj ovog interaktivnog seminara bio je prijenos znanja i iskustva kanadskih stručnjaka za ekonomski razvoj i korporativne financije razvojnim agencijama u Hrvatskoj, kao i upoznavanje s praktičnim alatima, tehnikama i korisnim savjetima pri vođenju pregovara sa stranim ulagačima.

Seminar je bio koncipiran kroz nekoliko modula – od razvoja poslovnog planiranja, definiranja glavnih karakteristika i prednosti regije, kompetitivnosti, tehnika prezentiranja prilikom privlačenja stranih investitora, due dilligence – istraživanja potencijalnog investitora, procesa pregovaranja, definiranja pregovaračkog tima, vođenja efektivnih sastanaka – dnevni red, ciljevi.

Na kraju seminara županijski timovi dobili su zadatak da na temelju konkretnog upita stranog investitora izrade agendu posjeta stranog investitora, kao i sastanak s njim uz prezentaciju svih uvjeta i prednosti investiranja na području Županije, te posjet poduzetničkoj zoni.

SEMINAR «INVESTMENT ATTRACTION AND NEGOTIATING ADVICE»

SEMINAR «INVESTMENT ATTRACTION AND NEGOTIATING ADVICE»
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci