21 sij 2008

PREDSTAVNICI PORE SUDJELOVALI NA RADIONICI O ULOZI RAZVOJNIH AGENCIJA U REGIONALNOM RAZVOJU

U ponedjeljak, 21. siječnja 2008. u organizaciji HIR-a Hrvatske inicijative za razvoj održana je radionica na temu Uloga razvojnih agencija  u regionalnom razvoju kojoj su nazočili i predstavnici PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Gost predavač na radionici bio je gospodin Stuart Duncan, direktor razvojne agencije Destination Winnipeg iz Kanade koji je predstavio grad Winnipeg,  središte okruga Manitoba, te djelokrug rada njihove razvojne agencije, kao i dosadašnje rezultate rada agencije.

Osim prezentacije o  gradu Winnipegu, predstavio je njihova iskustva u privlačenju stranih i domaćih turista kako u grad, tako i u okrug Manitoba, načine promocije grada i modele suradnje s regionalnim i državnim vlastima, te načine i izvore  financiranja aktivnosti agencije.

Na kraju radionice, gospodin Stuart Duncan naveo je nekoliko najvažnijih čimbenika koji pridonose uspješnom radu svake razvojne agencije odnosno institucije koja se brine o razvoju u regionalnom kontekstu. Izdvojio je promociju grada/regije kao ključ za budući razvoj, svakodnevno praćenje i ažuriranje informacija vezanih za ekonomske pokazatelje, te marketinšku promociju kao jednu od odlučujućih aktivnosti koja pridonosi napretku regije.    

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci