27 svi 2007

PROJEKT EUQUALEN – ODRŽAN WORKSHOP NA TEMU UKLJUČIVANJE PODUZETNIČKE KULTURE U SVE RAZINE SUSTAVA OBRAZOVANJA

U okviru implementacije Projekta EUQUALEN- Podizanje Europske kvalitete kulture u pristupu poduzetništvu u Koprivničko-Križevačkoj županiji koji provodi Koprivničko-križevačka županija i PORA Razvojna Agencija Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji u suradnji s Agencijom za internacionalnu ekonomsku suradnju Regije Friuli Venezia Giulia – Informest u četvrtak 24. svibnja 2007. godine održan je drugi po redu workshop koji je definiran u aktivnostima Projekta.

 
Workshop održan u četvrtak organiziran je u okviru rada 3. Radne grupe koja se bavi temom Uključivanja poduzetničke kulture u sve razine sustava obrazovanja, a u cilju prenošenja talijanskih iskustava – Regije Friuli Venezia Giulia u području poticanja poduzetničkog duha i uvođenja poduzetničkog načina razmišljanja u sve razine sustava obrazovanja.

Upravo o tim iskustvima govorili su talijanski experti gospođa Barbara Sivilotti, voditeljica Projekta“Imprenderò” – projekt poduzetničke kulture: put znanja, stvaranja i razvoja u Regiji Friuli Venezia Giulia i gospodin Stefano Bertolo voditelj podprojekta koji se bavi radionicama za učenike i studente s ciljem poticanjem poduzetničkog duha kod učenika i studenata.

Workshop-u su uz članove Radne grupe prisustvovali i zainteresirani predstavnici odgojno-obrazovnih institucija s područja Koprivničko-križevačke županije. Workshop je bio interaktivnog karaktera, a obzirom da su sva izlaganja bila potkrijepljena konkretnim primjerima iz prakse, izazvala su velik interes svih sudionika koji su imali priliku dobiti konkretne odgovore na postavljena pitanja, kao i informaciju o svim karakteristikama provođenja tog projekta u Regiji Friuli Venezia Giulia.

U petak 25. svibnja 2007. održana je treća Radionica Radne grupe na temu Zaštita okoliša na kojoj je voditeljica Radne grupe Valentina Peršić predstavila prikupljene rezultate o prikazu emisija u zrak s područja Koprivničko-križevačke županije, te članica Radne grupe Jasna Nemčić Jurec predstavila rezultate Monitoringa kakvoće voda u Koprivničko-križevačkoj županiji koji provodi Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije nakon čega se razvila konstruktivna rasprava u smislu daljnjeg osmišljavanja konkretnih projekata iz područja zaštite i monitoringa okoliša. Na kraju radionice zaključeno je da je Radna grupa zainteresirana da se na workshop-u koji je najavljen za 12. lipnja 2007. godine, a koji će ponuditi iskustva talijanskih eksperata u području zaštite okoliša, poseban naglasak stavi na iskustva o sustavu cjelokupnog monitoringa koji je uspostavljen u njihovoj regiji, te iskustva vezana uz monitoring vode, zraka i tla.

PROJEKT EUQUALEN – ODRŽAN WORKSHOP NA TEMU UKLJUČIVANJE PODUZETNIČKE KULTURE U SVE RAZINE SUSTAVA OBRAZOVANJAPROJEKT EUQUALEN – ODRŽAN WORKSHOP NA TEMU UKLJUČIVANJE PODUZETNIČKE KULTURE U SVE RAZINE SUSTAVA OBRAZOVANJA
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci