16 stu 2008

PREDSTAVNICI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE SUDJELOVALI NA RADNOM SASTANKU U GORIZIJI

U petak, 14. studenoga 2008. godine u organizaciji Agencije za internacionalnu ekonomsku suradnju Regije Friuli Venezia Giulia – INFORMEST u Goriziji je održan radni sastanak predstavnika šest hrvatskih županija i razvojnih agencija s predstavnicima Regije Friuli Venezia Giulia i Agencije INFORMEST.

Ispred Koprivničko-križevačke županije sastanku je prisustvovala delegacija u sastavu: zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Vladimir Šadek, član Županijskog savjeta za europske integracije gospodin Ottone Novosel i predstavnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gospođa Senada Ranilović.

PREDSTAVNICI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE SUDJELOVALI NA RADNOM SASTANKU U GORIZIJI Osim predstavnika Koprivničko-križevačke županije, sastanku su prisustvovali i predstavnici županija i razvojnih agencija iz Primorsko-goranske, Istarske, Dubrovačko-neretvanske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Moderator radnog sastanka bio je gospodin Ugo Poli, viši stručnjak odjela za razvoj projekata agencije Informest.

Tema ovog radnog sastanka bili su dosadašnji zajednički, već implementirani projekti Autonomne regije Friuli Venezia Giulia i hrvatskih županija, kao i mogućnosti buduće suradnje i osmišljavanja novih projekata.

Ispred Koprivničko-križevačke županije svim prisutnima uvodno se obratio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Vladimir Šadek, koji je naglasio dosadašnju  dugogodišnju dobru suradnju između Autonomne regije Friuli Venezia Giulia i Koprivničko-križevačke županije koja je i dokumentirana potpisivanjem Sporazuma o suradnji u rujnu 2007. godine.

Kao dobar primjer suradnje dviju županija istaknuo je uspješnu realizaciju projekta EUQUALEN, te ulaganje talijanske tvrtke MEP u  proizvodni pogon u poslovnoj zoni Gornji Čret u Križevcima čija je realizacija u tijeku.

Također je naglasio da dosadašnja uspješna suradnja na području zajedničke pripreme i provođenja EU projekata, otvara nove mogućnosti za osmišljavanje budućih zajedničkih projekata i aktivnosti u okviru međuregionalne suradnje.

Predstavnici razvojnih agencija s hrvatske strane prezentirali su dosad implementirane projekte i njihove rezultate, te iznosili svoja iskustva, kao i prijedloge novih projektnih ideja nastalih temeljem provedbe projekta u okviru zajedničke suradnje Autonomne regije Friuli Venezia Giulia i hrvatskih partnera.

PREDSTAVNICI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE SUDJELOVALI NA RADNOM SASTANKU U GORIZIJI

Predstavnici Informesta prezentirali su svoje nedavno završene projekte, projekte koji se provode, kao i projektne ideje koje se trenutno razvijaju, s ciljem zajedničke suradnje i uključivanja hrvatskih partnera u implementaciju novih projekata. Također su prezentirali i mogućnosti zajedničke suradnje u okviru raznih programa EU, kao što su CIP, FP7 i program LIFE.

Središnja tema sastanka oko koje se razvila konstruktivna rasprava bile su nove projektne ideje s obje strane, te oblici partnerstva i zajedničke suradnje u predstojećim natječajima u okviru IPA Programa, posebno onim natječajima koji će biti otvoreni u okviru treće komponente IPA Programa koja obuhvaća projekte poticanja regionalnog razvoja.

Nakon ovog sastanka može se zaključiti da će se dugogodišnja suradnja i dobro partnerstvo između Autonomne regije Friuli Venezia Giulia i Koprivničko-križevačke županije posebno kroz provedbu projekta EUQUALEN koji su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Koprivničko-križevačka županija i Informest provodili tijekom 2007. i 2008. godine i dalje nastaviti kroz osmišljavanje i provedbu novih zajedničkih projekata s ciljem prenošenja znanja i iskustva u implementaciji EU normi.

 
Ovo je bio prvi u nizu  radnih sastanaka s ciljem pripreme i rada na zajedničkim projektima koji će se kandidirati prema IPA Programima.
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci