19 lip 2024

HAMAG-BICRO-OTVARANJE POZIVA ZA MEĐUNARODNE SURADNIČKE PROJEKTE U PROGRAMU EUROSTARS 3

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) najavljuje otvaranje zajedničkog poziva za međunarodne suradničke projekte u programu Eurostars 3 te omogućuje tvrtkama da pošalju radnu verziju svoje prijave na natječaj „Vaučer program za usluge stručnjaka za pomoć u pripremi projektne prijave za program Eurostars.

Vaučeri u iznosu od 3.350 EUR dodjeljivat će se najbolje ocijenjenim pretprijavama za sufinanciranje usluga stručnjaka za pomoć u pripremi projekata.

Dostava pretprijave nije obavezna, no na ovaj način tvrtke imaju mogućnost:

  • dobiti Vaučer u iznosu od 3.350 EUR za usluge stručnjaka za pisanje projektne prijave te;
  • provjeriti koliko je projekt u skladu s propozicijama programa.

Rok za podnošenje pretprijave je 07. srpnja 2024. godine.

Više informacija o programu i samom procesu prijave možete pogledati na poveznici.

O programu

Eurostars je dio Europskog partnerstva za inovativna mala i srednja poduzeća. Partnerstvo sufinancira Europska unija kroz Obzor Europa.

Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.

Popis zemalja: https://eurekanetwork.org/opencalls/eurostars-funding-programme-2024-call-7/

Ciljevi programa

  • potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet;
  • potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika;
  • stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

Prijavitelji

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Uloga razvojno istraživačkih poduzeća u projektu mora biti značajna.

Barem 50% ukupnih projektnih troškova vezanih uz IR aktivnosti moraju ostvariti IR poduzeća (‘R&D performing SMEs’), no taj postotak ne može uključivati troškove podugovaranja.

Vrijednost financiranja: max. 200.000 EUR ili do 60 % za mikro i mala poduzeća te 50 % za srednja poduzeća, ovisno što je manje.

Vremensko trajanje: max 36 mjeseci.

Vrsta projekta: razvoj novog proizvoda, usluge ili procesa.

Opravdani troškovi: plaće zaposlenih, amortizacija i sitni inventar, troškovi vanjskih usluga, troškovi putovanja, ostali razvojni troškovi.

Prijava se sastoji od 2 koraka:

  • Online prijava putem popunjavanja Eurostars Obrasca za prijavu (eng. Eurostars Application Form) – https://eurekanetwork.org/opencalls/eurostars-funding-programme-2024-call-7/ (do 12. rujan 2024.)
  • Dostaviti nacionalnu dokumentaciju za hrvatske partnere HAMAG-BICRO-u (do 22.9.2024.) prema Priručniku za program Eurostars

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci