04 lip 2024

U OKVIRU AKTIVNOSTI EUROPE DIRECTA CENTRA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ORGANIZIRANA RADIONICA „TVOJ GLAS, TVOJA MOĆ: MLADI NA EU IZBORIMA“

U okviru provedbe aktivnosti Europe Direct centra Koprivničko-križevačke županije, 04. lipnja 2024. godine, a u suradnji s Europe Direct centrom Šibensko-kninske županije, Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Uredom Europskog parlmenta u Republici Hrvatskoj organizirana je radionica na temu „Tvoj glas, tvoja moć: Mladi na EU Izborima“.

Hibridna radionica je bila organizirana za oko četerdesetak predstavnika civilnog sektora te studenata s područja Koprivničko-križevačke i Šibensko-kninske županije koji su bili prisutni u dvoranama dvaju Europe Direct centara i međusobno komunicirali online putem.

Na samom početku radionice sve je srdačno pozdravila Zrinka Ujević, voditeljica Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj koja je naglasila važnost izlaska na EU izbore 2024. godine te poželjela konstruktivnu raspravu svim sudionicima.

Nakon toga sve prisutne pozdravila je Melita Birčić, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije pri kojoj djeluje Europe Direct centar Koprivničko-križevačke županije i svima zaželjela uspješan rad te naglasila vrlo dobru suradnju između svih organizatora ovog događaja. Na kraju uvodnog dijela sve prisutne je pozdravio i Stipe Španja, voditelj Europe Direct centra Šibensko-kninske županije.

U prvom dijelu događanja predstavnik Ureda Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, Marko Boko iznio je kratku prezentaciju na temu EU izbora 2024., dok je u drugom dijelu događanja, održana rasprava na dvije teme: „Demokratski procesi i mladi“ i „Europski zeleni plan“. Raspravu je moderirala suradnica za informiranje i komunikaciju u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Dijana Kuzman Štaudinger, koja je napravila kratki uvod u svaku od tema, a nakon toga je uslijedila konstruktivna rasprava mladih s područja dviju županija.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci