08 svi 2024

OBJAVLJEN POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA KOJI OMOGUĆUJU PRISTUP I DOSTUPNOST KULTURNIH SADRŽAJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM I DJECU I MLADE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U REPUBLICI HRVATSKOJ U 2024.

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj u 2024. godini.

Opći cilj Poziva je omogućavanje pristupa i dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom te za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Financiraju se programi visoke kvalitete i profesionalnih standarda, obuhvaćajući široka područja programa koji osiguravaju ravnopravno uživanje u kulturi osobama s invaliditetom te djeci i mladima s teškoćama u razvoju, dostupnost i pristup kulturnim sadržajima i programima u području vizualnih umjetnosti, izvedbenih umjetnosti, knjige i književnosti, audiovizualnih djelatnosti i kulturne baštine.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 3.000,00 EUR, dok je najviši iznos potpore koji se može dodijeliti 30.000,00 EUR.

Pravo podnošenja prijave na temelju ovog Poziva imaju organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, zaklade i udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti i socijalne djelatnosti) koje imaju sjedište i obavljaju djelatnost na području Republike Hrvatske.

Predlagatelj može prijaviti program samostalno ili u partnerstvu s drugom pravnom osobom iz područja kulture i umjetnosti ili socijalne djelatnosti.

Rok za podnošenje prijava je 6. lipnja 2024. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci