08 svi 2024

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA OBJAVILO JE POZIV INOVACIJSKI VAUČERI ZA MSPOVE

Predmet Poziva: Jačanje kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama, uključujući organizacije za istraživanje i širenje znanja, istraživačke infrastrukture, infrastrukture za testiranje i eksperimentiranje ili inovacijske klastere u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.

Prihvatljivi prijavitelji: pravna ili fizička osoba koja je mikro, mali ili srednji poduzetnik, sukladno definiciji veličine poduzeća utvrđenoj u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe o općem skupnom izuzeću.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su aktivnosti namijenjene inovacijama koje rezultiraju novim proizvodima, uslugama ili procesima koji su novost u ponudi poduzeća i/ili novost na tržištu:

  • Testiranje proizvoda, usluge ili procesa;
  • Ispitivanje proizvoda, usluge ili procesa;
  • Demonstracijske aktivnosti;
  • Stručna i tehnička znanja u svrhu razvoja proizvoda, usluga i procesa.

Najviša vrijednost potpore, odnosno najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 10.000,00 EUR, a najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 2.000,00 EUR.

Projektni prijedlog podnosi se od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eKohezija u elektroničkom obliku najranije od 10. lipnja 2024. godine od 11:00 sati do iskorištenja raspoloživih sredstava predviđenih za ovaj Poziv.

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU VIRTUALNE INFORMATIVNE RADIONICE VEZANE UZ POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA “INOVACIJSKI VAUČERI ZA MSP-OVE” (PK.1.1.06)

Virtualna radionica za  poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacijski vaučeri za MSP-ove” (PK.1.1.06) održat će se u četvrtak 23. svibnja 2024. godine s početkom u 13:00 sati.

Radionica će se održati putem platforme TEAMS. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje do 21. svibnja 2024. godine.

Zbog ograničenog broja korisnika MS Teams platforme, molimo Vas da se na radionicu prijavite s najviše dvije mail adrese po instituciji/poduzetniku.

Očekivano trajanje radionice je 2 sata. Na radionicu se možete prijaviti putem poveznice.

Radionica će se održati na hrvatskom jeziku i besplatna je za sudjelovanje. Radionica se snima, a snimke i prezentacija s radionice bit će objavljene i dostupne na poveznicama koje će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objaviti na svojim stranicama.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci