17 stu 2023

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE – OBAVIJEST ZA PČELARE

Ministarstvo poljoprivrede obavještava pčelare da su prema Pravilniku o provedbi intervencija u sektoru pčelarstva unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. obavezni najkasnije do 1. prosinca 2023. godine dostaviti ispunjen obrazac iz Priloga III. Godišnja dojava proizvodnih pokazatelja pčelinjaka koji je sastavni dio Pravilnika.

Člankom 9. Pravilnika propisano je da Ministarstvo poljoprivrede nakon zaprimanja i ažuriranja svih zaprimljenih godišnjih dojava pčelara, dostavlja Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, popis pčelara koji su ispunili obvezu dostave obrasca godišnje dojave (Prilog III. Godišnja dojava proizvodnih pokazatelja pčelinjaka).

U skladu s navedenim, pčelari koji ne budu navedeni u popisu neće moći biti prihvatljivi korisnici intervencija u sektoru pčelarstva i ostvariti potpore unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. za intervencijsku godinu 2024.
 
Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci