10 stu 2023

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA (SU)FINANCIRANJE ORGANIZACIJE SKUPOVA O POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU, ŠUMARSTVU, VETERINARSTVU I ZAŠTITI BILJA ZA 2023. GODINU

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za (su)financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu.

Predmet Javnog poziva je organizacija međunarodnih znanstvenih skupova, konferencija i simpozija iz područja poljoprivredne proizvodnje i prerade, šumarstva, sigurnosti i kvalitete hrane, veterinarstva, zaštite bilja, organizacije i poslovanja poljoprivrednih proizvođača te ruralnog razvoja, kao i gospodarskih skupova (sajmovi i izložbe) te lokalno-tradicijskih skupova za prezentaciju kulturne baštine, tradicijskih obrta i lokalnih poljoprivrednih i ribarskih proizvoda na području Republike Hrvatske, a s ciljem informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća, domaćih proizvoda, povezivanja proizvođača i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje.

Prihvatljivi korisnici potpore su organizatori skupova sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i to:

  • Ustanove, stručna udruženja (komore), fakulteti i sveučilišta (za aktivnosti pod točkom a);
  • Ustanove, stručna udruženja (komore), proizvođačke organizacije (osim onih registriranih kao udruge), zadruge i zadružni savezi (za aktivnosti pod točkom b);
  • Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalne i lokalne razvojne agencije, trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, trgovačka društva kojima je osnovna djelatnost po Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti u okviru razreda 82.30, stručna udruženja (komore), proizvođačke organizacije (osim onih registriranih kao udruge), zadruge i zadružni savezu (za aktivnosti pod točkom c).

Prihvatljive aktivnosti/skupovi za prijavu na Javni poziv i dodjelu potpore su:

  1. Međunarodni znanstveni skupovi
  2. Konferencije i simpozij
  3. Gospodarske ili lokalno-tradicijske manifestacije.

Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva iznosi 199.084,00 EUR.

 Najviši iznos potpore po korisniku, po jednom skupu iznosi:

  • Za organizaciju međunarodnih znanstvenih skupova 25.000,00 EUR;
  • Za organizaciju konferencija i simpozija 10.000,00 EUR;
  • Za organizaciju gospodarskih ili lokalno-tradicijskih manifestacija 6.000,00 EUR

Krajnji rok za prijavu na Javni poziv je 20. studenoga 2023. godine u 10 sati.

 Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci