31 lis 2023

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „USPOSTAVA INFRASTRUKTURE ZA PRUŽANJE SOCIJALNIH USLUGA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB ĐURĐEVAC“

Dana 31. listopada 2023. godine u novoizgrađenim prostorijama Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Đurđevac, namijenjenima za pružanje socijalnih usluga, održana je Završna konferencija projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ čiji je nositelj Hrvatski zavod za socijalni rad. Ukupna vrijednost projekta je 879.426,22 eura, a trajanje projekta od 14. kolovoza 2020. godine do 1. studenog 2023. godine. Glavna aktivnost projekta bila je izgradnja i opremanje objekta za pružanje usluga poludnevnog boravka te provođenje ostalih programa prevencije na području grada Đurđevca. Projektni partneri na projektu su Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje.

U prvom dijelu konferencije se svim prisutnima obratio v.d. voditelja Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Đurđevac Daniel Rupić, koji je predstavio projekt i provedene projektne aktivnosti te je zahvalio partnerima i svima uključenima u provedbu projekta: PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije, Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, vanjskim suradnicima uključenima u provedbu projekta, članovima Upravnog vijeća te zaposlenicima Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Također je iskoristio priliku da istakne problematiku nedostatka stručnog kadra i naglasio je kako je potrebno zainteresirati mlade za educiranjem u području socijalne skrbi.

Prisutnima se obratila i ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije koja je srdačno pozdravila sve prisutne i istaknula koliko je puno truda uloženo u pripremu i provedbu ovog zahtjevnog infrastrukturnog projekta te kako je izrazito važna suradnja sa svim institucijama iz domene socijalne skrbi. Spomenula je kako se s pripremom ovog projekta krenulo još 2018. godine nakon čega je naglasila da je Razvojna agencija PORA KKŽ prijavila ukupno 5 projekata na predmetni Poziv od kojih su 3 projekta odabrana za financiranje. Također, od svih odobrenih projekata, u njih 8 su korisnici Centri za socijalnu skrb od čega se 2 nalaze na području naše županije. Na kraju se zahvalila svima na međusobnom partnerstvu i suradnji te je zaželjela puno novih projekata i uspjeha u daljnjem radu.

Prisutnima se također obratio i gradonačelnik grada Đurđevca, Hrvoje Janči koji je istaknuo kako su od 70-ak projekata odobrenih za financiranje iz predmetnog Poziva 3 na području grada Đurđevca, a koji imaju za cilj podići standard zajednice. Također se zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira.

Na kraju konferencije sve prisutne pozdravio je i župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren koji je naglasio kako je ova suradnja dobar primjer te istaknuo partnerstvo s gradom Đurđevcom u ostalim projektima, odnosno na aktualnom projektu izgradnje doma za starije i nemoćne. Nadovezao se na problematiku nedostatka kadrova te je naglasio kako Koprivničko-križevačka županija u ovom trenutku stipendira 150 studenata iz područja deficitarnih zanimanja.

U drugom dijelu programa uslijedilo je svečano rezanje vrpce te su svi prisutni mogli razgledati prostorije nove zgrade Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Đurđevac u kojoj će se u prizemlju pružati usluge poludnevnog boravka djeci od 7 do 18 godina dok će se na gornjem katu nalaziti uredi za zaposlenike te prostorije za individualni i grupni rad s korisnicima.

Stručnu pomoć u provedbi ovog projekta pruža Razvojna agencija PORA KKŽ u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora koja je stručnu pomoć pružala i kod same pripreme projekta.

Izvor fotografija: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci