16 lis 2023

MINISTARSTVO TURIZMA I SPORTA OBJAVILO JAVNI POZIV POTICANJE OBRAZOVANJA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./24. -„STIPENDIJE”

Ministarstvo turizma i sporta u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade u školskoj 2023./24. objavilo je javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu – „Stipendije“ u suradnji s poslodavcima. 

Ministarstvo turizma i sporta s ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanja standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a samim time i cijelog turističkog sektora te kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu, program stipendiranja učenika i studenata provodi od 2008. godine.

Kroz navedeni poziv, Ministarstvo turizma i sporta će u školskoj godini 2023./2024. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja.

Ministarstvo dodjeljuje u stipendije u suradnji s tvrtkama u turizmu, odnosno hotelima, kampovima, restoranima, turističkim agencijama na način da svaki dionik participira u ukupnom iznosu stipendije i to poslodavac 80 EUR, Ministarstvo 186 EUR ukupne stipendije.

Temeljem navedenog programa učenicima i studentima koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja odobrava se u školskoj/akademskoj godini 266 EUR mjesečne stipendije u razdoblju od 1. rujna 2023. do 30. lipnja 2024. godine.

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, tvrtka ima obavezu osigurati rad stipendista u trajanju najmanje tri mjeseca u kontinuitetu u jednoj sezoni.

Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te raditi u tvrtki po završetku obrazovanja u trajanju najmanje tri mjeseca u kontinuitetu.

Javni poziv otvoren je do 13. studenog 2023. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

MINISTARSTVO TURIZMA I SPORTA – OBJAVLJENA 1. IZMJENA JAVNOG POZIVA POTICANJA OBRAZOVANJA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./24. „STIPENDIJE“

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je 1. izmjenu Javnog poziva poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu u školskoj godini 2023./24. „STIPENDIJE“. Izvršene su odgovarajuće izmjene koje su unesene u dokumentaciju Poziva na način da su jasno istaknute.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci