24 srp 2023

OBJAVLJENA ODLUKA O ODABIRU PROJEKATA ZA FINANCIRANJE PREMA PROGRAMU PODRŠKE BRDSKO-PLANINSKIM PODRUČJIMA U 2023. GODINI

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je listu sufinanciranih projekata u 2023. godini prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima. Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata trajao je od 6. travnja do 5. svibnja 2023. godine.

Cilj Programa podrške brdsko-planinskim područjima je pridonijeti održivom razvoju brdsko-planinskih područja poboljšanjem dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja.

Prihvatljive su bile sve aktivnosti vezane uz izgradnju, nadogradnju, modernizaciju, rekonstrukciju, obnovu i adaptaciju na građevinama javne namjene, iz područja društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske infrastrukture, koje su na raspolaganju široj lokalnoj zajednici.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne samouprave sa statusom brdsko-planinskog područja i jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko se projekt provodi na brdsko-planinskom području.

Za područje Koprivničko-križevačke županije odobren je projekt Općini Kalnik:

Više informacija o Programu podrške brdsko-planinskim područjima kao i listu sufinanciranih projekata u 2023. godini možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci