21 srp 2023

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE III“ OPĆINE KALINOVAC

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 21. srpnja 2023. godine u Društvenom domu u Kalinovcu održana je Završna konferencija projekta „Brižne žene Podravske III“ financiranog u okviru programa zapošljavanja žena – ZAŽELI, FAZA III. Projekt se provodi 8 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 98.427,23 eura. Nositelj projekta je Općina Kalinovac, a projektni partneri su Općina Ferdinandovac, Općina Molve, Općina Podravske Sesvete, Općina Novo Virje, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đurđevac.

Projektom je zaposleno 15 žena pripadnica ciljne skupine koje su brinule o 102 krajnja korisnika na području općina Kalinovac, Ferdinandovac, Molve, Podravske Sesvete i Novo Virje. Kroz projekt su nabavljeni promotivni materijali te kućanske i higijenske potrepštine za sve krajnje korisnike tijekom 6 mjeseci brige o korisnicima.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne pozdravio je predsjednik vijeća Općine Kalinovac Ivan Patačko, a nakon čega je voditeljica projekta Marija Janković ukratko predstavila projekt i ostvarene aktivnosti. Prisutnima su se zatim obratili predstavnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Đurđevac te načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, načelnik Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek i načelnik Općine Novo Virje Mirko Remetović koji su izrazili zadovoljstvo i zahvalu za sudjelovanje u ovom projektu. Pomoćnica ravnateljice Razvojne agencije PORE KKŽ Senada Ranilović zahvalila je svim općinama na suradnji te istaknula kako se novi natječaj u okviru programa zapošljavanja – ZAŽELI, FAZA IV očekuje početkom rujna. Svim prisutnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je izrazio čestitke nositelju projekta i partnerima na uspješnoj provedbi i sudjelovanju.

Na konferenciji su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnica Općine Ferdinandovac Helena Smrček te pripadnice ciljne skupine žene koje su bile zaposlene na projektu.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije već petu godinu uspješno surađuje s Općinom Kalinovac u pripremi i provedbi projekata iz Programa zapošljavanja žena – ZAŽELI te joj pruža potrebnu stručnu pomoć, a sve u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci