19 srp 2023

ZAPOČELA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA KOPRIVNIČKIH I ZADARSKIH UČENIKA U KNJIŽNICI I ČITAONICI FRAN GALOVIĆ KOPRIVNICA NA TEMU „NACRTAJ EU PROJEKT“


U Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica od 19. do 28. srpnja 2023. godine održava se izložba likovnih radova koprivničkih i zadarskih učenika na temu „Nacrtaj EU projekt“.

Izložbi su prethodile dvije održane likovne radionice u Koprivnici i Zadru u organizaciji knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica, Gradske knjižnice Zadar, Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, Europe Direct Zadar,  Razvojne agencije PORE  KKŽ i Agencije za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA.

Na likovnim radionicama učenicima nižih razredima osnovnih škola predstavljena su po tri EU projekta s područja Koprivničko-križevačke i Zadarske županije koja su financirana sredstvima iz EU fondova, nakon čega su oni odabrali jedan od tri projekta koji su zatim i naslikali.

Ovi radovi su u periodu 30. lipnja do 14. srpnja 2023. godine bili izloženi u Ogranku Grad  Gradske knjižnice Zadar u Providurovoj palači.

Svi zainteresirani izložbu mogu posjetiti u radno vrijeme Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vodic/radno-vrijeme/

Cilj ove izložbe je kreativnim radovima učenika predstaviti neke od najznačajnijih EU projekata s područja Koprivničko-križevačke i Zadarske županije i približiti ih široj javnosti te na taj način ujedno obilježiti i „10 godina od ulaska RH u EU“.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci