19 srp 2023

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SALIKS – SPASILAČKA AKCIJA U LEGRADU I KREATIVNO STVARANJE“

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 19. srpnja 2023. godine održana je Završna konferencija projekta „SALIKS – Spasilačka akcija u Legradu i kreativno stvaranje“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Projekt ukupne vrijednosti 42.033,56 eura provodi se 12 mjeseci odnosno od 27. srpnja 2022. do 27. srpnja 2023. godine. Nositelj projekta je Dobrovoljno vatrogasno društvo Legrad dok su projektni partneri Općina Legrad i Kulturno umjetničko društvo „Zrin“ Legrad.

Na početku konferencije voditeljica projekta Jelena Maljak pozdravila je okupljene i zahvalila svim institucijama i djelatnicima uz čiju suradnju je projekt uspješno priveden kraju. Nakon toga sve prisutne pozdravio je načelnik Ivan Sabolić, a sudionicima konferencije se u ime nositelja projekta obratio i predsjednik DVD-a Legrad Krešimir Kotrošić. Prisutnima su se potom obratili i Suzana Dimač od strane projektnog partnera KUD „Zrin“ Legrad te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Projektom su održane online edukacije za predstavnike organizacija civilnog društva s područja Općine Legrad kao i djelatnike Općine Legrad na temu financijskog upravljanja te edukacije na temu spašavanja na vodi i zaštite od poplava, korištenja komunikacijske opreme na intervencijama zaštite od poplava i vođenje i zapovijedanje za vatrogasne zapovjednike u svrhu razvoja bržeg i inovativnijeg načina kriznog volontiranja. Projektom je nabavljena i oprema nužna za izvođenje pokazne vježbe na rijeci Dravi. Nadalje, u okviru projekta održana je mala građanska akcija – spasilačka akcija na rijeci Dravi, radionica pletenja šibe i volonterska sadnja vrbe uz rijeku Dravu kao i izrada online digitalnog priručnika na temu psihosocijalne pomoći žrtvama prirodnih katastrofa i strategija upravljanja u kriznim situacijama.

U završnom dijelu konferencije ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec podijelila je polaznicima uvjerenja o završenim edukacijama na temu financijskog upravljanja i potvrde s radionice pletenja šibe.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije pružala je stručnu pomoć u provedbi ovog projekta u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci