14 lip 2023

MINISTASRTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA – USVOJEN PLAN RAZVOJA ISTRAŽIVAČKE INFRASTRUKTURE U REPUBLICI HRVATSKOJ 2023. – 2027.

Dana 2. lipnja 2023. godine usvojen je Plan razvoja istraživačke infrastrukture u Republici Hrvatskoj 2023. – 2027.

Istraživačke infrastrukture su složena postrojenja koja zahtijevaju značajan kapital i troškove poslovanja, kao i snažne istraživačke grupe i brojne partnere iz akademskog, poslovnog i javnog sektora. Vrhunske istraživačke infrastrukture pružaju ključne usluge istraživačkim i inovacijskim zajednicama te tako imaju ključnu ulogu u proširenju granica znanja i postavljaju temelj za istraživačke i inovacijske doprinose s ciljem suočavanja s globalnim izazovima.

Plan razvoja istraživačke infrastrukture u Republici Hrvatskoj 2023. – 2027. daje pregled postojeće istraživačke infrastrukture koja postoji u Republici Hrvatskoj, parametara za njezino praćenje te osnovne kriterije za odabir i financiranje budućih projekata istraživačkih infrastruktura.

Vizija ovog plana je isticanje Republike Hrvatske u međunarodno konkurentnim istraživanjima te ojačavanje međunarodne suradnje, vidljivosti hrvatske znanosti, gospodarstva i društva u cjelini.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci