03 svi 2023

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA OBJAVILO JE JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA PROŠIRENJE POSTOJEĆE DJELATNOSTI

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni Poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti za proširenje postojeće djelatnosti u 2023. godini.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • braniteljska zadruga koja je bila korisnica mjere Ministarstva namijenjene poticanju osnivanja zadruga odnosno potpore radu zadruga te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i braniteljska zadruga koja nije koristila ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2022. godine;
  • mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su bili korisnici Mjere samozapošljavanja iz programa Ministarstva hrvatskih branitelja namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju te koji nisu koristili ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2022. godine.

Podnositelji zahtjeva mogu po  ovom javnom pozivu ostvariti novčanu potporu u iznosu do 13.272,28 eura (100.000,00 kuna), uključujući i navedeni iznos.

Podnositelji zahtjeva mogu ostvariti do dodatnih 2.654,46 EUR (20.000,00 kuna) potpore ukoliko zahtjev podnose temeljem projekta koji:

  • obuhvaća uvođenje zelenih ili digitalnih tehnologija ,
  • odnosi se na aktivnosti finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu „Lijepo i naše“, odnosno aktivnosti ishodovanja potrebnih odobrenja/certifikata u svrhu pripreme proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu „Lijepo i naše“.

Iznos potpore može biti uvećan samo po jednoj navedenoj osnovi te potpora ostvarena po ovom javnom pozivu može iznositi najviše 15.926,74 eura (120.000,00 kuna).

Sredstva se dodjeljuju u obliku potpore male vrijednosti (de minimis potpore).

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom pozivu traje od 3. svibnja do 1. lipnja 2023. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci