03 svi 2023

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA OBJAVILO JE JAVNI POZIV DODJELU POTPORA ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni Poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2023. godini u cilju otvaranja novih  radnih mjesta za osobe za navedene ciljne skupine: nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, nezaposlenu djecu smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlenu djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata  i nezaposlenu djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva i druge pravne osobe u stopostotnom privatnom vlasništvu s do 50 zaposlenih te zadruge s do 10 zaposlenih čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2022. godine (u obzir se uzimaju prijavitelji koji tek otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 30. rujna 2022. godine).

Novčana potpora iznosi 6.636,14 eura (50.000,00 kuna) po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine, a moguće je  ostvariti potporu za zapošljavanje jedne do najviše tri osobe iz ciljne skupine, pri čemu ukupno isplaćen iznos potpore ne može prelaziti 19.908,42 eura (150.000,00 kuna).

Sredstva se dodjeljuju u obliku potpore male vrijednosti (de minimis potpore).

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom pozivu traje od 3. svibnja do 1. lipnja 2023. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci