20 tra 2023

EIT CULTURE & CREATIVITY OBJAVIO JE PRVE OTVORENE POZIVE ZA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

EIT Culture & Creativity objavio je prve otvorene pozive na podnošenje projektnih prijedloga. Ti su prijedlozi osmišljeni kako bi se odgovorilo na globalne izazove s kojima se Europa suočava u visokom obrazovanju, inovacijama, osnivanju poduzeća i društvu.

Kultura i kreativnost EIT-a pozivaju na prijave za aktivnosti koje imaju potencijal za jačanje poduzetništva, inovacijskih kapaciteta i ubrzavanje konkurentnosti europskih kulturnih i kreativnih sektora i industrija (CCSI) te zelene, digitalne i socijalne tranzicije Europe.

Mogu se prijaviti svi dionici kulturnih i kreativnih sektora i industrija i pravni subjekti u EU-u i pridruženi članovi programa Obzor Europa a rok za podnošenje prijava je 31. svibnja 2023. godine.

Pozivi na podnošenje prijedloga za kulturu i kreativnost EIT-a 2023. godine također će uključivati mogućnosti za projekte u visokom obrazovanju, osnivanju poduzeća i društvenim inovacijama. Kasnije će se financirati inicijative za kulturno i socijalno poduzetništvo koje pokazuju skalabilne pilot-projekte socijalnih inovacija za suočavanje s lokalnim izazovima i doprinos socijalnoj koheziji.

Prijavitelji  pozivaju da se registriraju za EIT Culture & Creativity Infoday, koji će se održati online 25. travnja godine.

Ovi pozivi su prve mogućnosti financiranja koje će EIT Culture & Creativity pokrenuti tijekom 2023. godine. Očekuje se da će više poziva na podnošenje prijedloga biti objavljeno u drugom polugodištu 2023. godine, za aktivnosti koje počinju sredinom 2024. i 2025. godine

Više informacija dostupno o Pozivima i prijavi na info dan dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci