04 tra 2023

SUDJELOVANJE RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ NA INFO DANU U OKVIRU INTERREG EUROPE PROGRAMA 2021.-2027.

Dana 03. travnja 2023. godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europe unije organiziralo je Info dan Interreg Europe Programa 2021.-2027. koji se održavao u hotelu Sheraton u Zagrebu. Info dan održan je povodom  predstavljanja 2. Poziva na dostavu projektnih prijedloga Interreg Europe Programa 2021.-2027.

Na početku ovog događaja sve prisutne pozdravila je gospođa Stella Arneri, ravnateljica Uprave za teritorijalnu suradnju.

Nakon pozdravnog dijela uslijedila je prezentacija Nacionalne kontakt točke na temu: Ključnih značajki programa i pregleda rezultata prvog Poziva koji je predstavio Pavle Plamenac iz Uprave za europsku teritorijalnu suradnju.

Primjer dobre prakse i iskustva iz Interreg Europe Programa 2014.-2020. stečena kroz projekt „ATM for SMEs“ – Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika, ispred Razvojne agencije PORE KKŽ prezentirala je Marina Šandor Krznarić, voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj. Nakon toga, predstavila  je i projekt “TOURBO” – Jačanje tranzicijskog puta MMSP-ova prema digitalnoj i zelenoj tranziciji u turizmu koji je odobren u okviru 1. Poziva Interreg Europe Programa 2021.-2027. čija je provedba nedavno započela.

U drugom dijelu Programa uslijedila je prezentacija gospođe Ane Mihaljević iz Zajedničkog tajništva Programa na temu osnovnih značajki 2. Poziva na dostavu projektnog prijedloga Interreg Europe Programa 2021.-2027.

Na kraju je predstavnica Tijela za kontrolu pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU prezentirala financijska pravila i izvještavanje, nakon čega su uslijedila pitanja i odgovori sudionika info dana.

Na radionici je sudjelovalo stotinjak sudionika, predstavnika regionalnih razvojnih agencija, ustanova, nevladinih udruga te svi ostali potencijalni prihvatljivi korisnici.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci