23 ožu 2023

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE ORGANIZACIJE VELIKIH SPORTSKIH MANIFESTACIJA U 2023. GODINI

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini.

Cilj Natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih međunarodnih sportskih natjecanja koja se odvijaju na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unapređenja sustava sporta, poticanja nastupa vrhunskih hrvatskih sportaša na međunarodnim sportskim natjecanjima te međunarodne sportske promocije Republike Hrvatske.

Najmanji iznos sufinanciranja po sportskoj manifestaciji koji prijavitelj može zatražiti je 40.000,00 EUR, a najveći 200.000,00 EUR, s time da zatraženi iznos sufinanciranja, koji mora biti unutar navedenih iznosa, ne smije iznositi više od 60% od ukupnog iznosa potrebnog za organizaciju velike sportske manifestacije. Ostatak sredstava potrebnih za organizaciju sportske manifestacije prijavitelji su dužni osigurati iz ostalih izvora.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge koje su osnovane sukladno Zakonu o udrugama i odredbi Zakona o sportu te ispunjavaju sve uvjete navedene u Uputama za prijavitelje.

Prihvatljivi partneri mogu biti udruge, ustanove ili trgovačka društva koja ispunjavaju sve uvjete navedene u Uputama za prijavitelje.

Prihvatljivi troškovi su:

  • troškovi smještaja, prehrane i organiziranog prijevoza sportaša, stručnih timova sportaša, sudaca, delegata i volontera za vrijeme održavanja sportske manifestacije na području Republike Hrvatske;
  • trošak opremanja koji se odnosi na sportsku opremu, sportske rekvizite, sportska pomagala te sanaciju i/ili adaptaciju javno dostupne infrastrukture nužne za održavanje velike sportske manifestacije;
  • troškovi zaštitarske i medicinske službe, troškovi diploma, plaketa, pehara, medalja i sl., kao i troškovi anti-doping kontrole;
  • troškovi za edukativne aktivnosti u sklopu velike sportske manifestacije.

Natječaj je otvoren do 22. travnja 2023. godine.

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci