19 lis 2022

ZA POBOLJŠANJE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJIMA NASELJENIMA PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA OPĆINAMA PETERANEC I SOKOLOVAC ODOBRENO 439.000,00 HRK

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Odluku o odabiru projekata prijavljenih na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Cilj Programa je pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti. Program pruža pomoć u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture te se njime zagovara pristup promicanja ravnopravnosti, nediskriminacije i održivog razvoja te participativnog pristupa dionika šire lokalne zajednice.

Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstvo je objavilo 14. srpnja 2022. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti, a u skladu s Odlukom o razvrstavanju i udjelom višim od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije pružila je stručnu pomoć Općini Peteranec u pripremi dokumentacije za prijavu na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci