07 lis 2022

MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA – OBJAVLJEN POZIV ZA DODJELU NAGRADE EUROPA NOSTRA ZA 2023. GODINU

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv za prijavu pojedinačnih ili grupnih izvanrednih postignuća na području kulturne baštine na razini Europe, za dodjelu Nagrade Europa Nostra za 2023. godinu s rokom prijave 25. studenog 2022. godine. 

Nagrada Europa Nostra jedinstvena je prilika europskim arhitektima, obrtnicima, stručnjacima za kulturnu baštinu, profesionalcima, volonterima, javnim i privatnim ustanovama te lokalnim zajednicama da se istaknu svojim postignućima na području kulturne baštine.
 
Nagrade se dodjeljuju jednom godišnje kako bi se prepoznale i promicale najbolje prakse u zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine, poticala prekogranična razmjena znanja i iskustava diljem Europe, podizala svijest javnosti o europskom kulturnom naslijeđu te primjerima poticale daljnje pozitivne inicijative.
 
Postignuća u području kulturne baštine nagrađuju se u sljedećim kategorijama:

  • Konzervacija i ponovna upotreba;
  • Istraživanje;
  • Obrazovanje, obuka i vještine;
  • Angažman građana i podizanje svijesti;
  • Prvaci baštine.

Nagrada će se dodijeliti za tridesetak izvanrednih postignuća u području europske kulturne baštine.

Od toga, petorici dobitnika dodijelit će se Glavna nagrada s novčanom nagradom od 10.000,00 eura, a jedan pobjednik bit će nagrađen Nagradom publike s 10.000,00 eura na temelju online glasovanja koje provodi Europa Nostra.

Prijave se predaju putem European Heritage Awards platforme do 25. studenog 2022. godine.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci