30 ruj 2022

POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA IZRADA STRATEGIJE ZELENE URBANE OBNOVE

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava izrada strategije zelene urbane obnove.

Cilj Poziva je pružiti potporu u pripremi Strategija zelene urbane obnove u svrhu poticanja razvoja zelene infrastrukture u urbanim područjima i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, kako bi se osigurali temelji razvoja održivog prostora s naglaskom na razvoj zelene infrastrukture i integraciju rješenja zasnovanih na prirodi, integraciju modela kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, jačanje otpornosti na rizike i klimatske promjene te kao podrška općem održivom razvoju.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave i Grad Zagreb.

Prihvatljive aktivnosti po ovom Pozivu su:

  1. Izrada strategije zelene urbane obnove: izrada Strategije u skladu s obveznim i opcionalnim sadržajem propisanim Aneksom 1. Smjernice za izradu Strategija zelene urbane obnove;
  2. Upravljanje projektom i administracija: savjetodavne usluge koje pružaju vanjski konzultanti za izradu Obrazaca za prijavu projektnog prijedloga, administracija, poslovi upravljanja projektom, financijskog upravljanja i izvještavanje, planiranje i izrada dokumentacije za nadmetanje prema Zakonu o javnoj nabavi („Narodne novine“, br. 120/16) za obveznike istog;
  3. Promidžba i vidljivost projekta: naljepnice, priopćenja ili konferencije za medije, izrada web stranice itd..

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u okviru ovog Poziva iznosi 2.500.000,00 kn.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu prijavitelja iznosi 100.000,00 kn, dok maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 250.000,00 kn.

Po ovom Pozivu prijavitelj može podnijeti najviše jedan projektni prijedlog.

Podnošenje projektnih prijedloga u sustav eNPOO bit će moguće od 31. listopada 2022. godine u 9 sati, a rok za podnošenje je do 30. studenoga 2022. godine u 16 sati.

Više informacija o Pozivu možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci