28 ruj 2022

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA GASTROTOP

Dana 27. rujna 2022. godine održana je završna konferencija projekta GASTROTOP – Comprehensive educational support of food-service providers facilitating demand on emerging special dietary restrictions consumer market. Konferencija je održana u Kaposváru u organizaciji partnera Mađarskog poljoprivrednog sveučilišta (Kampus u Kaposváru).

Projekt je odobren u okviru INTTERRG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., ukupne vrijednosti u iznosu od 291.243,00 eura. Provedba projektnih aktivnosti započela je 01. lipnja 2021. godine i traje do 30. rujna 2022. godine.

Projekt GASTROTOP obuhvaća pet projektnih partnera, od kojih je vodeći Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, a ostali projektni partneri su Mađarsko poljoprivredno sveučilište (Kampus u Kaposváru), Veleučilište u Virovitici, Trgovačka i industrijska komora županije Somogy iz Kaposvára i Trgovačka i industrijska komora županije Zala iz Zalaergeszega.

Cilj projekta GASTROTOP je poboljšati dostupnost obrazovnih platformi u novoj interdisciplinarnoj domeni – prehrambenom (gastro) turizmu, koja se temelji na novim trendovima potražnje za različitim kategorijama hrane. Specifični ciljevi su kroz razvoj posebnih programa osposobljavanja studenata i provedbu edukacija unaprjeđenje stručnog znanje studenata zainteresiranih za gastronomski turizam te trenera ili nastavnika koji predaju na tečajevima.

Sve okupljene ispred partnera Mađarskog poljoprivrednog sveučilišta (Kampus u Kaposváru) pozdravio je Péter Gombos, zamjenik ravnatelja kampusa, i zahvalio se svima na dolasku kao i suradnji tijekom provedbe projekta.

U početnom dijelu Andrea Kakas, Programski menadžer iz Zajedničkog tajništva, pozdravila je sve okupljene i zahvalila se na uspješnoj međusobnoj suradnji u projektu te naglasila važnost ostvarenih rezultata u provedbi projekta.

Potom je Silvije Jerčinović, menadžer projekta ispred vodećeg partnera, pozdravio sve okupljene i zahvalio na dolasku. Predstavio je projekt, njegove partnere, cilj i svrhu, te ishode i rezultate projekta. Također, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom kao i stečenim rezultatima na projektu.

Uslijedile su prezentacije svih projektnih partnera na temu aktivnosti i rezultata projekta a zatim su studentice Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima i Mađarskog poljoprivrednog sveučilišta (Kampus u Kaposváru) zahvalile na mogućnosti sudjelovanja u ovom projektu u okviru kojeg su stekle neprocjenjivo iskustvo i pozvale ostale mlade da se priključe ovakvim i sličnim aktivnostima.

Prilikom provedbe projekta GASTROTOP, Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci