16 ruj 2022

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA – JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DAVANJE OVLAŠTENJA ZA SKLAPANJE UGOVORA S FONDOM ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST ZA OBAVLJANJE POSLOVA OBRADE OTPADNE ELEKTRIČNE I ELEKTRONIČKE OPREME RADI ISPUNJAVANJA NACIONALNIH CILJEVA ODVOJENOG SAKUPLJANJA I OPORABE EE OTPADA

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja 14. rujna 2022. godine raspisalo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje ovlaštenja za sklapanje ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za obavljanje poslova obrade otpadne električne i elektroničke opreme radi ispunjavanja nacionalnih ciljeva odvojenog sakupljanja i oporabe EE otpada.

Uvjeti kojima treba udovoljavati osoba kojoj će se izdati ovlaštenje za sklapanje ugovora s Fondom za obavljanje poslova obrade EE otpada radi ispunjavanja ciljeva iz članka 59. Zakona o gospodarenju otpadom (Narodne novine br. 84/21) su:

  • osoba kojoj će se izdati ovlaštenje mora raspolagati postrojenjem i opremom za obradu EE otpada na teritoriju Republike Hrvatske i
  • osoba kojoj će se izdati ovlaštenje mora obradom EE otpada dobivati novi proizvod ili sirovinu.

Rok za podnošenje zahtjeva za davanje ovlaštenja na ovaj javni poziv počinje teći od prvog dana nakon objave ovog javnog poziva u Narodnim novinama te traje 15 dana od objave ovoga javnog poziva u Narodnim novinama.

Više informacija o Javnom Pozivu možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci