13 ruj 2022

U KALINOVCU ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE 2“

U Društvenom domu u Kalinovcu održana je završna konferencija projekta Zaželi – program zapošljavanja žena- faza II pod nazivom „Brižne žene Podravske 2“. Konferenciji je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota koji je zahvalio partnerima i svima koji su sudjelovali u provedbi projekta. Kako je istaknuo, projektom vrijedim gotovo 1.5 milijuna kuna je zaposleno 16 žena koje su brinule o 112 korisnika na području općina Kalinovac, Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete, koje su bile i partner na projektu.

Zamjenik župana Ljubić je zahvalio nositelju projekta Općini Kalinovac i općinama partnerima te Razvojnoj agenciji PORI KKŽ koja je pružila pomoć u pripremi i provedbi projekta, naglasivši kako ovakvi projekti imaju višestruku korist za zajednicu te uz zapošljavanje žena, uvelike podižu razinu kvalitete života za korisnike koji bi bez te pomoći teško živjeli.

Na području županije dosad je kroz prvu i drugu fazu projekta Zaželi realizirano 16 pojedinačnih  projekata vrijednih 45,3 milijuna kuna pri čemu je Razvojna agencija PORA KKŽ pripremila devet projekata. Također je vrijedno istaknuti da je ukupno zaposleno 367 žena koje su brinule o 2.059 korisnika.

Osim nositelja projekta, konferenciji su prisustvovali i predstavnici partnera na projektu općine – Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, Centra za socijalnu skrb Đurđevac, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Križevci, žene koje su bile zaposlene na projektu te ravnateljica Obrtničkog Učilišta Pouka.

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost je 1.484.430,00 kuna, a provedba je trajala 18 mjeseci. Dodajmo kako je Općina Kalinovac prijavila i nastavak projekta  Zaželi – fazu III te se očekuje pozitivan odgovor.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci