02 ruj 2022

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA – MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA

Ministarstvo hrvatskih branitelja na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore poslodavcima koji zapošljavaju navedene osobe objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja.

Ciljnu skupinu Programa čine: nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno  stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva i druge pravne osobe u stopostotnom privatnom vlasništvu s do 50 zaposlenih te zadruge s do 10 zaposlenih čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2021. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi.

Novčana potpora iznosi 50.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine, a moguće je ostvariti potporu za zapošljavanje jedne do najviše tri osobe iz ciljne skupine, pri čemu ukupno isplaćen iznos potpore ne može prelaziti 150.000,00 kuna.

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom javnom pozivu traje od 1. rujna do 30. rujna 2022. godine, a svi će zahtjevi biti riješeni do kraja 2022. godine.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci