19 srp 2022

OBJAVLJEN NOVI NATJEČAJ ZA PROVEDBU PODMJERE 17.1 OSIGURANJE USJEVA, ŽIVOTINJA I BILJAKA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je peti Natječaj za provedbu podmjere 17.1 „Osiguranje usjeva, životinja i biljaka“.

Svrha natječaja je dodjela potpore za financiranje prihvatljivih troškova premije osiguranja za police osiguranja, a cilj je potaknuti poljoprivrednike na ugovaranje osiguranja njihove proizvodnje kako bi se umanjili ekonomski gubici prouzročeni nepovoljnim klimatskim prilikama i životinjskim bolestima.

Intenzitet javne potpore je do 70% prihvatljive premije osiguranja, a maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura za ugovoreno osiguranje za biljnu proizvodnju i 40.000 eura za ugovoreno osiguranje za stočarsku proizvodnju, u kunskoj protuvrijednosti prema zadnjem tečaju koji je Europska središnja banka odredila prije 01. siječnja godine za koju su zahtjevi za isplatu potpore podneseni.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 200.000.000,00 kuna od čega 150.000.000,00 kuna za biljnu proizvodnju i 50.000.000,00 kuna za stočarsku proizvodnju.

Rok za podnošenje zahtjeva za isplatu potpore i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva je od 25. srpnja 2022. godine do 16:00 sati 31. prosinca 2022. godine.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

 

VAŽNA NAPOMENA ZA KORISNIKE M17

Prilikom podnošenja Zahtjeva za isplatu potpore, korisnici Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju AGRONET uz ostalu dokumentaciju učitavaju i Policu osiguranja uz koju treba učitati i ispunjenu i potpisanu Izjavu korisnika o načinu utvrđivanja vrijednosti poljoprivredne proizvodnje osigurane na polici osiguranja za koju se traži sufinanciranje iz mjere M17 uz pripadajuću dokumentaciju.

Svim korisnicima koji nisu učitali ovu izjavu i prateću dokumentaciju bit će poslan zahtjev za dopunu/obrazloženje sukladno odredbama Natječaja.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci

Veličina teksta
Kontrast