14 srp 2022

OBJAVLJEN POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA FINANCIRANJE PROJEKATA PREMA PROGRAMU ZA POBOLJŠANJE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Ukupan iznos sredstava osiguranih u okviru Poziva je 27.000.000,00 kuna.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su: jedinice lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti, a u skladu s Odlukom o razvrstavanju i udjelom višim od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine, a to su za Koprivničko-križevačku županiju: Općina Peteranec, Općina Rasinja i Općina Sokolovac.

Prihvatljive aktivnosti su: aktivnosti vezane uz izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu, modernizaciju i adaptaciju prihvatljivih građevina.

Prihvatljivi građevine su: građevine iz područja komunalne, socijalne, javne i gospodarske infrastrukture te okolišne infrastrukture i zaštite okoliša.

Jedan podnositelj zahtjeva može podnijeti jedan zahtjev za sufinanciranje.

Vrijednost sufinanciranja Ministarstva, po Korisniku, može iznositi najviše 500.000,00 kuna s PDV-om. Neće se sufinancirati projekti čije je vrijednost manja od 100.000,00 kuna s PDV-om.

Rok za podnošenje zahtjeva je 12. kolovoza 2022. godine.

Više informacija o Pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci