14 srp 2022

IZ MINISTARSTVA PROSTORNOGA UREĐENJA, GRADITELJSTVA I DRŽAVNE IMOVINE GRADOVIMA I OPĆINAMA U KKŽ STIŽE 1.868.000,00 KUNA

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je rezultate Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini. Za područje Koprivničko-križevačke županije odobreno je 22 projekata ukupne vrijednosti 1.868.000,00 kuna.

Javni poziv objavljen je 12. svibnja 2022. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne samouprave I. do VI. skupine prema Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (NN 132/17).

Sredstva su bila namijenjena za projekte koji čija realizacija potiče i doprinosi boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i isporuci komunalnih usluga te svih drugih aktivnosti koje doprinose povećanju kvalitete života stanovništva na području prihvatljivih prijavitelja.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi zahtjeva za 7 jedinica lokalne samouprave (Općina Drnje, Općina Kalinovac, Općina Koprivnički Bregi, Općina Molve, Općina Novigrad Podravski, Općina Peteranec i Općina Rasinja).

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci